Let op: de inhoud van de berichten weerspiegelt de situatie zoals ze op het ogenblik van publicatie van toepassing was. Het is dus mogelijk dat sommige berichten ondertussen verouderd zijn.

Niet sneller dan 30 km/u op fietswegen en landbouwwegen

op .

Ritsen

De algemene gedragsregels voor “wegen voorbehouden voor …” worden aangevuld met een verbod om er sneller te rijden dan 30 km/u.

“Wegen voorbehouden voor …”  kunnen al vanaf 1 januari 2004 afgebakend worden. Hiervoor bestaat de verkeersbordenreeks F99 en de bijbehorende algemene gedragsregels zitten vervat in de wegcode-artikels 22 quinquies en 22 octies. Vanaf nu worden deze algemene gedragsregels aangevuld met een maximumsnelheid tot 30 km/u.
Op deze wegen zijn ook gemotoriseerde voertuigen toegelaten. Door deze aanpassing aan de wegcode geldt er nu een duidelijk en uniform snelheidsregime op al deze “wegen voorbehouden voor …” . De wegbeheerders hoeven zich niet meer apart om het snelheidsregime te bekommeren.

Deze regeling is van kracht vanaf 31 maart 2014. De aangepaste wegcode is reeds te vinden onder downloads.

Uitgebreide documentatie is terug te vinden bij de Kamerdocumenten onder het nummer 53-2915 en bij de Senaatsdocumenten onder het nummer 5-2390.

Bron: Belgisch Staatsblad van 21/3/2014

Deze website wenst cookies te gebruiken om uw surfervaring te verbeteren. Door op “Ok” te klikken, aanvaardt u het gebruik van deze cookies voor deze doeleinden.