Let op: de inhoud van de berichten weerspiegelt de situatie zoals ze op het ogenblik van publicatie van toepassing was. Het is dus mogelijk dat sommige berichten ondertussen verouderd zijn.

De wegverkeerswet en het rijbewijsKB werden bijgewerkt opdat herstelexamens afhankelijk kunnen gemaakt worden van de voertuigcategorie waarmee de overtreding begaan werd

op .

Wie gestraft is met een rijverbod voor alle categorieën van motorvoertuigen en examens moet afleggen om hersteld te worden in het recht tot sturen, moet die examens afleggen voor de hoogste categorie rijbewijs die hij heeft gehaald.

Om dit te verhelpen geeft dit wetsvoorstel de rechter de mogelijkheid om het herstel van het recht tot sturen afhankelijk te maken van het slagen voor het herstelexamen voor de categorie van voertuigen waarmee de overtreding die aanleiding heeft gegeven tot verval, werd begaan.

Bron: Wet van 27 juni 2018 tot wijziging van de wet van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer wat betreft herstelexamens en -onderzoeken na een veroordeling tot een verval van het recht tot sturen (B.S. 30-07-2018)

Deze website wenst cookies te gebruiken om uw surfervaring te verbeteren. Door op “Ok” te klikken, aanvaardt u het gebruik van deze cookies voor deze doeleinden.