Let op: de inhoud van de berichten weerspiegelt de situatie zoals ze op het ogenblik van publicatie van toepassing was. Het is dus mogelijk dat sommige berichten ondertussen verouderd zijn.

Wijzigingen van de overtredingen per graad

op .

Per 1 juli 2021 geeft de niet-inachtneming van verkeersbord C23 aanleiding tot een overtreding van de 3e graad. Voorheen was dit een overtreding van de 1e graad.

Deze wijziging volgt de logica van de eerdere graadverhoding van de niet-inachtneming van het verkeersbord C21 op 24 september 2016.

C21   C23

Per 1 augustus 2021 geeft het oprijden van overwegen wanneer het verkeer belemmerd is aanleiding tot een overtreding van de 2e graad. Voorheen was dit een overtreding van de 1e graad.

De bijgewerkte tekst van het koninklijk besluit van 30 september 2005 tot aanwijzing van de overtredingen per graad van de algemene reglementen genomen ter uitvoering van de wet betreffende de politie over het wegverkeer is beschikbaar online en als pdf onder Downloads.

Deze website wenst cookies te gebruiken om uw surfervaring te verbeteren. Door op “Ok” te klikken, aanvaardt u het gebruik van deze cookies voor deze doeleinden.